Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart voor Vrienden en Keys-leden. Boek nu& word Vriend.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Onze verbindende projecten i.s.m. Cera

Meer mensen laten proeven van klassieke muziek en hedendaagse dans, daar zet Cera graag haar schouders onder!

 

Als trotse partner van het Concertgebouw, schakelt Cera haar netwerk in en wisselt ze haar expertise uit op het vlak van sociale inclusie en participatieve praktijken. 

‘Cera investeert in de samenleving. Het geloof en vertrouwen in het Concertgebouw om concreet stappen te zetten richting ‘kunst en cultuur voor iedereen’ is groot. Onze ambities zijn even hoog, en daarom verlengen we ons partnership de komende jaren en gaan we samen verder voor duurzaamheid en impact.’
— Katrien Van Eeckhoutte, algemeen directeur Concertgebouw

Word Cera-vennoot

Cera-vennoten genieten mee(r) in het Concertgebouw. Cera maakt cultuur toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek.

Mis je welkomstgeschenk van 30 euro niet

Ben je nog geen Cera-vennoot? Dan ben je zeker welkom in onze warme familie. Om je dat unieke Cera-gevoel mee te geven en je alvast een extra duwtje in de rug te geven, schenkt Cera jou als nieuwe vennoot een mooi welkomstcadeau! 

word vennoot en ontvang je welkomstgeschenk

Voordelen voor Cera-vennoten

Dankzij de samenwerking tussen Cera en Concertgebouw Brugge kan je als Cera-vennoot genieten van exclusieve voordelen. 

— Katelijne Vandebuerie, Cera-vennoot

Vier het Leven

Actief blijven genieten van kunst en cultuur: dat wil toch iedereen? Concertgebouw Brugge, Cera en FedOS bieden via het project Vier het Leven begeleiding op maat aan ouderen uit Brugge voor wie de drempel naar de concertzaal te hoog is. Cera enthousiasmeert zijn vennoten en het Concertgebouw zijn publiek om zich als vrijwilliger te engageren en minder mobiele senioren te vergezellen van voordeur tot Concertzaal en terug. 

’Samen met zijn vennoten maakt Cera werk van een warmere, zorgzame samenleving. Met een partner als Vlaamse Kunstinstelling Concertgebouw Brugge hebben we een motor in West- en Oost-Vlaanderen om dit te realiseren, bijvoorbeeld met projecten als de Topstukweken en Vier het Leven.’
— Franky Depickere, CEO Cera 

Notenkrakken

 Onder impuls van Cera is het Concertgebouw sinds begin oktober en tot eind november ook een inzamelpunt voor walnoten. De verzamelde walnoten worden gedoneerd aan zorgateliers, die vervolgens met veel plezier gaan kraken. Mensen met een fysieke, psychische of sociale beperking in die zorgateliers krijgen zo zinvol werk waar ze heel fier op zijn. Een artisanale olieperserij maakt van die notenoogst heerlijke walnootolie.