Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart voor Vrienden en Keys-leden. Boek nu& word Vriend.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Vrienden van het Concertgebouw

Het Concertgebouw heeft heel wat vrienden, onder andere artiesten, publiek, medewerkers, en andere culturele organisaties in binnen- en buitenland. Maar wist je dat ook jij Vriend van het Concertgebouw kunt worden? Daarmee laat je zien dat je ons huis een warm hart toedraagt en draag je ook meteen financieel een steentje bij.

Vriend worden in 2024/25?

Interesse om Vriend te worden in seizoen 2024/25? Vrienden & Keys kunnen vanaf dinsdag 30 april online (9 uur) en op afspraak (10 uur) tickets bestellen. Tijdens het bestellen van je tickets tussen 30 april en 7 mei wordt er automatisch een bijdrage aangerekend en wordt je Vriend van het Concertgebouw. 

 • Je lidmaatschap is persoonlijk.
 • Boeken van je lidmaatschap gaat automatisch bij het boeken van jouw abonnement van 30 april.
 • Een lidmaatschap kost €85 per persoon.

Praktische tips tijdens het boeken

 • Wil je met andere Vrienden samenzitten? Boek dan in één beweging alle tickets. 
 • Van zodra je jouw abonnement - en dus automatisch ook je lidmaatschap - hebt gekocht, krijg je een bevestiging. Hierin kan je alle tickets terugvinden én een Vriendencode waarmee je nadien nog je gratis Vriendenvoorstelling kunt boeken.
 • Wil je graag Vriend worden zonder een abonnement te boeken? Dat kan! Contacteer ons via vrienden@concertgebouw.be

Bekijk de instructievideo:

Jouw voordelen als Vriend

 • Ontdek het nieuwe seizoen tijdens een seizoensvoorstelling met uitleg van artistiek directeur Jeroen Vanacker en het artistiek team.
 • Je krijgt voorrang op het grote publiek bij het boeken van je tickets en abonnementen.
 • Je hebt recht op gratis eersterangstickets voor een van de Vriendenvoorstellingen (één ticket/vriend). Achteraf wordt je een drankje aangeboden en kan je gezellig napraten met andere Vrienden.
 • Kom gratis naar het gesprek rond de seizoensdramaturgie aan het begin van een nieuw seizoen.
 • Bezoek een jaar lang gratis het Concertgebouw Circuit.
 • Je ondersteunt met jouw lidmaatschap de Makers van het Concertgebouw en volgt hun creatieproces van op de eerste rij.
 • Ontdek steeds als eerste de laatste nieuwtjes uit het Concertgebouw.
 • Geniet op een dag naar keuze van koffie met taart in het Concertgebouwcafé. (Geldig tijdens seizoen 23-24)
  Kom genieten van je tussendoortje in het café vanaf woensdag 13 september t.e.m. zondag 23 juni 2024. Vermeld je vouchernummer of je naam waarmee je je lidmaatschap boekte aan de cafémedewerker. Per lidmaatschap ontvang je één koffie met een stuk taart.
 • Geniet op één middag naar keuze van -50% op een lunch (excl. drank) in ons Concertgebouwcafé*.  Je kan je kortingsvoucher komen afhalen aan de balie in de Inkomhal vanaf september 2024.
  * Deze korting is enkel geldig voor Vrienden en kan je inruilen van vrijdag 13 september 2024 t.e.m zondag 23 juni 2025 tijdens onze middagshift.

Vriendenvoorstellingen

Je hebt recht op een of twee eersterangstickets voor een van onze geselecteerde Vriendenvoorstellingen. Achteraf wordt je een drankje aangeboden en kan je gezellig napraten met andere Vrienden. 

Zo boek je je gratis Vriendenvoorstelling

Na de bestelling van je tickets – inclusief Vriendenbijdrage – krijg je een bevestigingsmail met link naar je tickets. In die mail vind je ook (een) vouchercode(s) waarmee je je gratis tickets voor een Vriendenvoorstelling kan boeken in een aparte bestelling.

Bekijk de instructievideo:

Getuigenissen

‘Deze nieuwe seizoensbrochure is voor ons meer dan ooit de voorbode van een nieuwe start, van uitkijken naar opnieuw thuiskomen in het Concertgebouw. Onze agenda’s wachten om volgepland te worden, en als Vrienden hebben wij het voorrecht om dat als eerste te mogen doen. We popelen!’

— Colette Heintz – De Bree

‘Hoe kan ik mijn echtgenote en mezelf meer plezieren dan door Vriend te blijven van ‘ons’ Concertgebouw? Zo staan er in onze agenda tijdig een resem topvoorstellingen ingepland die we als liefhebbers heel graag live willen meepikken. Dat geeft een gerust gevoel, van bij het begin van het seizoen. Dat we bovendien als Vriend genieten van interessante voorwaarden en een prima service, dat klinkt voor ons als muziek in de oren. Absoluut een aanrader dus!’

— Wim Ingels

Contact

Vragen over je lidmaatschap? Neem contact op via vrienden@concertgebouw.be.